- Sıradışı ve Güncel Beyşehir Haber & Aktüel Sitesi
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

Av Yasağı Başladı

Av Yasağı Başladı
  • 15.03.2015

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nde su ürünleri av yasağı başladı.

Her yıl, 15 Mart – 15 Haziran tarihleri arasında uygulanan yasak nedeniyle göl kıyısına çekilen balıkçı teknelerinin motorları söküldü. Göle serdikleri ağları toplayan avcılar, bakımını yaptıktan sonra evlerine taşıdı.

Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, yaptığı açıklamada, göldeki su ürünlerinin korunması amacıyla 1380 sayılı su ürünleri kanununa ilişkin ilgili yönetmelikler gereği, her türlü istihsal vasıtası ile göl üzerinde su ürünleri avcılığının üç ay süreyle yasak kapsamına girdiğini söyledi.

Bugünden itibaren (15 Mart) su ürünleri av yasağı süresince göle hiçbir surette balıkçı teknesinin açılamayacağını dile getiren Karşıyaka, “Yasak süresince teknelerde, göl kenarında ve adalarda ağ gibi her türlü istihsal malzemesi bulundurulması yasak olup, bulunduğu takdirde görevlilerce el konularak yasal işlem başlatılacaktır. Balık satış yerleri ve fabrikalar yasağın başlamasından itibaren 24 saat içerisinde ellerinde bulunan balık miktarını stok tespiti için kurumumuza bildirecektir.  Tespiti yapılan su ürünleri, İlçe Müdürlüğü’müzden izin alınmadan nakli ve satışı yapılamayacaktır.” dedi.

Ayrıca Karşıyaka, yasak süresince Beyşehir Gölü çevresinde sınırları bulunan Hüyük, Şarkikaraağaç ve Yenişarbademli ilçe güvenlik güçlerinin de göl kontrolünde görevli elemanları ile koordineli olarak çalışma yürüteceğini sözlerine ekledi.

Etiketler: