- Sıradışı ve Güncel Beyşehir Haber & Aktüel Sitesi
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

Eşrefoğlu Romanı BEĞ’in Galası Yapıldı

Eşrefoğlu Romanı BEĞ’in Galası Yapıldı
  • 20.03.2015

Eşrefoğlu Romanı BEĞ’in tanıtım ve imza töreni Beyşehir’de geniş katılımla gerçekleştirildi.

Anamas Konukevi’nde düzenlenen galada, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Muşmal, yazar Fatih Babaoğlu ile birlikte kaleme aldıkları Eşrefoğlu Romanı’nın tanıtımını yaptı.

Galaya, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Belediye Başkanı Murat Özaltun, Sivil toplum örgütü başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Muşmal, romanın diğer yazarı Fatih Babaoğlu ile birlikte neden bu romanı yazdıklarını anlatırken, tarihi romanların günümüzdeki önemine de dikkat çekti. Doç. Dr. Muşmal, “Aslında bizim dışımızda tarihi geçmişi bizden kat kat daha kısıtlı olan milletler, toplum, sinema ve roman sektörüyle, edebiyatla, şiirle, şarkıyla, türküyle dünya üzerinde ses getirecek ölçeğe taşıdılar. Ancak bizler hepimiz aynı duyguları, şu anda benim söylediğimi hissettiğinizi ben de düşünüyorum, ‘Neden Fetih 1453 gibi çok daha kaliteli daha iyi filmler üretilmedi, neden işte Çanakkale ile ilgili çok güzel filmler ortaya konulmadı’ gibi serzenişlerde hepimiz bulunuyoruz. Ben de bulunuyorum zaman zaman. Bu serzenişlerin de bir sonucu olarak bu roman ortaya çıktı. Yani biz Beyşehir’in en önemli mirasından birisi olan Eşrefoğulları ile ilgili bir romanı ortaya koymanın heyecanını inanın çok ciddi şekilde taşıyoruz. Bu nedenle Eşrefoğulları romanının yazılması gerektiğine inandık.” dedi.

Söyleşinin sonunda romanın yazarları salonu dolduran katılımcılardan gelen soruları da cevaplandırdı. Muşmal ve Babaoğlu, daha sonra kitaplarını salonu dolduran kitapseverler için imzaladı.

ONLİNE SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler: / / / /