- Sıradışı ve Güncel Beyşehir Haber & Aktüel Sitesi
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

Kızıl Muhalefet

Erhan Eşref Demirel
Erhan Eşref Demirel
  • 08.04.2015

MHP Milletvekili adayı Süleyman Şenol’un sosyal medya hesabından ilanen duyurmasıyla tepki çeken bir tanımlama “Kızıl Muhalefet”.

CEVAP VERİYORUM

Her inanışın, her gidişin, her yolun bir kızıllığı vardır. Kızıl genel olarak uç noktaları simgeler. Yani kızıl en ilerisi demektir. İşte bu yüzden bir inanışın sınır hattında kızıllık tabiri vardır. Mesela, Kızıl Ordu, Kızılay, Kızıl Haç hatta ve hatta ilay-ı kelimetullah davası olan Kızıl Elma! Bu örnekleri artırabiliriz. Burada şunu ifade etmeye çalışıyorum, kızıl muhalefet bir hakaret değil bir tabirdir. Bu tabir bir inanışta uç noktalarda bulunanları simgeler. Süleyman Şenol, bunu takipçilerine “bu adam Beyşehirliye hakaret ediyor” diyerek yayınlama gereği duymuş ve beni kınamış. Olsun, ben büyüklerime saygılıyım, açıklama dışında bir şey demiyorum…

BEYŞEHİR’DE KIZIL MUHALEFET

Geçtiğimiz yıl Beyşehir ciddi bir gerilimle yerel seçim atlattı. Şimdiki belediye başkanı Murat Özaltun ipi göğüsledi ve Beyşehir halkının teveccühü ile belediye başkanı oldu. Aradaki oy sayısı çok fazla değildi ancak demokratik parlamenter sistem gereği, 1 oy fazla bile olsa yeni başkan Murat Özaltun oldu. Bunu içine sindiren var sindiremeyen var. Bahsettiğim bu kızıl muhalefet ister sindirsin ister sindirmesin, ister sevsin ister sevmesin belediye başkanı artık Murat Özaltun olmuştu.

Sosyal medyada çok güçlü bir takipçi kitlemiz mevcut. Bu yoğunluktan mıdır nedir, Murat Özaltun’u konu alan birçok paylaşımımız haksız yere eleştiri yağmuruna tutuluyor. Bu eleştirilerden bazıları var ki “laf söyledi bal kabağı koy tabağa ye sabaha” misali. Bazıları da gerçekten olumlu. Belli ki erdemli bir muhalefet bakışıyla yazılmış. Başkanı ve belediyeyi eleştiriyor ancak muhalifliğin kızıllığına varmadan… Mesela; “olmadı başkan, hiç yakıştı mı Beyşehir’e” diyor. Ya da “Bu yapılan çalışmalar bize zarar veriyor” diyor veya “belediye çalışmıyor, mahallemizin yolları berbat.” diyor…

GELELİM KIZILLARA

Öyle tuhaf adamlar var ki, Murat Özaltun’a oy vermedim diye her türlü hakareti etme hürriyetini kendinde var görüyor. Başlıyor saydırmaya… “Senden başkan değil xxx bile olmaz.”, “Baş belası”, “Gerizekalı millet böyle adam seçerse olacağı bu”, “Hangi duba fabrikası zengin oldu?”, “Dubalar kime peşkeş çekildi?” gibi bir sürü boş insanların boş yorumları.

Ben çok fazla bir şey demiyorum…

Kararı vatandaşlarımız versin; kızıl demekle haksız mıyım?