- Sıradışı ve Güncel Beyşehir Haber & Aktüel Sitesi
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

Mantar Zehirlenmesi : 2 Ölü

Mantar Zehirlenmesi : 2 Ölü
  • 23.10.2014

Beyşehir ve Konya’da yedikleri mantardan zehirlenen 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yoğun bakımda tedavi altına alınırken, Beyşehir’de ise zehirlenme şüphesiyle müşahade altına alınan 21 kişiden 1’i Konya’ya sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya’da ikamet eden 28 yaşındaki Uğur Coşkun, Beyşehir Yenidoğan mahallesinden ailesinin araziden toplayıp gönderdiği mantarları kardeşi Şerife Sarıcan ve Yeğeni Süleyman Sarıcan’la birlikte yedi. Bir süre sonra fenalaşarak Konya Meram Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Coşkun burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, sarıcan ve oğlunun yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Bu arada Yenidoğan mahallesinde mantar zehirlenmelerinin ardından aynı hastaneye kaldırılan İsmail Başpınar’da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı, yoğun bakımda tedavisi süren Emine Kargılı’nın ise durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Mantar zehirlenmesinden ölen Uğur Coşkun, memleketi Yenidoğan mahallesinde toprağa verilirken, İsmail Başpınar’ın da bugün defnedilmesi bekleniyor.

Bu arada, Yenidoğan mahallesinde yedikleri mantardan zehirlenme şüphesiyle Şerife ve Mehmet Göksu’nun da Konya’da yoğun bakımda tedavisi sürdüğü öğrenildi.

Yenidoğan Mahallesinde yaşanan mantar zehirlenmelerinin ardından, rahatsızlanan 19 kişi Beyşehir Devlet Hastanesi acil servisine başvurdu. 19 kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve müşahade altında tutulduğu öğrenildi. Yine Beyşehir’de yediği mantardan zehirlenme şüphesiyle Beyşehir devlet hastanesinde tedavi altına alınan polis memuru Dursun Erkovan ise Konya Numune Hastanesine sevk edildi. Yine Üzümlü mahallesinden 1 kişi matar zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurduğu öğrenildi.

Beyşehir ilçesi ve Konya’da mantar zehirlenmelerinden 2 kişi hayatını kaybederken, 5’i yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Beyşehir’de ise zehirlenme şüphesiyle 20 kişi müşahade altında bulundurulurken 1 kişi Konyaya sevk edildi.