- Sıradışı ve Güncel Beyşehir Haber & Aktüel Sitesi
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

Sadakat mi? İhanet mi?

Ahmet Haşim
Ahmet Haşim
  • 02.04.2015

7 Haziran genel seçimleri için son viraj olan partilerin aday listelerini belirlemesi için verilen süre 7 Nisan günü sona eriyor. Bu tarihte partilerde aday listelerini açıklayacak.

Kamuoyunun en önemli gündem maddeleri arasında yer alan bu konuda, özellikle aday adayı olanlar nefeslerini tuttu, sabırsızlıkla bu günü bekliyor.

Benim asıl dikkat çekmek ve özellikle de üzerinde durmak istediğim konu bambaşka.  Listeye kimlerin gireceğinden öte, liste dışında kalanların takınacağı tutum.

Hangi siyasi parti olursa olsun liste dışında kalanlarda elbette bir burukluk olacaktır. Neticede etten, kemikten yaratılmış bir beşer olan insanoğlundan bahsediyoruz. Ama göreceğiz ki kimileri bu burukluğu nefrete, kine, siyasi şiddete, iftiraya ve son olarak da davasına ihanete dönüştürecek.

Makam ve mevki hırsı davadan da inandığı değerlerden de öne çıkacak olanlar olacak. Yine söylediğim gibi bu sadece bir partide değil, her siyasi partide dün gördüğümüz bugünde göreceğimiz bir manzara.

Aslında siyasi parti yöneticilerine de bu saatten sonra önemli görevler düşüyor. Dün partinin kapısında aday olabilmek adına bekleyenlerin, bundan sonra ne yaptıkları, kimlerle oturup hangi kulisleri yaptıklarına dikkat edecekler ve bunları en iyi şekilde gözlemleyerek bir kenara not almaları gerekir. Çünkü bu saf değiştirenler yarın yine aynı şekilde karşılarına gelecek. İşte o gün dur arkadaş diyebilmeliler.

Bir insanı değerli kılan, toplumda saygın bir kişiliğe sahip olunmasını sağlayan ne yakışıklılığı, ne güzelliği, ne saçının boyu, nede şeklidir. Burada en önemli kriter davası ile ilgili ne kadar kararlı ve azimli olduğu, davasına ne kadar sahip çıktığı ve bunu hayatına ne oranda yansıttığı ile ilgilidir. Ancak günümüzde bir davanın adamı olabilmek, bir davaya gönül verebilmek öyle herkesin kolaylıkla elde edebileceği bir özellik değil.

Bakalım gelecek günler bize neyi gösterecek. Kimler dava adamı, kimler ihanet adamı olacak.

Saygılarımla