- Sıradışı ve Güncel Beyşehir Haber & Aktüel Sitesi
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

Şampiyonun Adı Komplekse Verilecek

Şampiyonun Adı Komplekse Verilecek
  • 30.06.2017

Beyşehir Belediyesi’nin yaptıracağı komplekse dünya şampiyonu Zeliha Ağrıs’ın ismi verilecek.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehirli milli tekvandocu Zeli Ağrıs’ın Güney Kore’de devam eden Dünya Büyükler Tekvando Şampiyonası’nda 53 kiloda Türkiye’ye kazandırdığı dünya şampiyonluğunun ardından babasının evini ziyaret etti.

Ağrıs’ı yetiştiren Beyşehir Belediyespor Tekvando Kulübü antrenörü Nafiz Çakır’ın da hazır bulunduğu ziyarette Özaltun, başarısından ötürü dünya şampiyonu ile ailesini tebrik etti.

Özaltun, burada yaptığı açıklamada, Ağrıs’ın elde ettiği dünya şampiyonluğunun kendilerine çok büyük bir sevinç ve mutluluk yaşattığını belirterek, “Bu mutluluğumuzu, sevincimizi cümlelere dökmek gerçekten çok zor. Hep söylediğimiz bir konu vardı, Beyşehir’de dönemimizde hep ilkleri yaşıyoruz diye, yine bir ilk ve Beyşehir’den de bir dünya şampiyonu bir milli tekvandocumuz çıktı. Allah’ım ondan razı olsun.” diye konuştu.

Elde edilen bu başarıların tesadüfi olmadığını ve Beyşehirli tekvandocuların ailelerinin ve antrenörlerinin de desteğiyle çok çalışarak bu başarılara imza attığını vurgulayan Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak da tekvando branşında yürütülen bu çalışmalara imkanlar ölçüsünde kurum olarak hep destek vermeye, katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Güney Kore’deki dünya şampiyonasında altın madalyaya ulaşan Zeliha Ağrıs’la birlikte katılan bir başka Beyşehirli milli tekvandocu olan Yunus Sarı’dan da madalya beklediklerini anlatan Özaltun, “Zeliha kızımız finalde Rus rakibine yenerek dünya şampiyonu oldu. Zeliha, dünya şampiyonu olmadan önce de Avrupa’da ve çeşitli ulusal ve uluslararası müsabakalarda hep madalya getiren bir sporcumuzdu. Dünya şampiyonluğunun ardından ise şimdi katılacağı olimpiyatlarda kendisinden aynı başarıyı bekliyoruz. Ki, daha önceki kendisiyle görüşmelerimizde bu beklentimizi iletmiştik. İşte bu motivasyonla kendisi dünya şampiyonu oldu. Ayrıca, bugün dünya şampiyonasında maçlarını yapacak olan Beyşehirli milli tekvandocumuz Yunus Sarı’ya da başarılar diliyoruz.” diye konuştu.

Özaltun, evini ziyaret ettikleri babası Hüseyin Ağrıs ile tekvando antrenörü Nafiz Çakır’la da istişare ederek, bundan sonraki süreçte tekvando branşıyla ilgili Beyşehir Belediyesi olarak yapabilecekleri destek ve katkıları konuştuklarını da vurgulayarak, şunları kaydetti: “Bugüne kadar verilen sınırlı imkânlarla bu çocuklarımız başarılı oldu. Bundan sonraki süreçte ise, Beyşehir Belediyesi olarak veya diğer bakanlıklarımızın da destekleriyle ilçemize özellikle tekvando branşında çocuklarımızın antrenman yapabileceği daha güzel bir alan yapabilme adına gerekli görüşmeleri yapacağız. İnşallah bu dönemde, bu çocuklarımızın daha geniş alanlarda, daha güzel imkanlarda antrenman yapabileceği, daha çok sporcumuzun başarı sağlayabilmesi adına biz üzerimize düşen görevi inşallah yapacağız. Zeliha kızımızın babası Hüseyin Bey’e de bunu söyledim. ‘Bu başarı mükafatlandırılmalı, ödüllendirilmeli, hatta ölümsüzleştirilmeli’ diye. Beyşehir’e yapacağımız spor kompleksinin adını da inşallah Zeliha Ağrıs Spor Kompleksi olarak koyarak, geriden gelecek sporculara da motivasyon olması adına böyle bir girişimi başlatıyoruz. Zeliha Ağrıs kızımızı tekrar başarısından ötürü kutlarken, kendisine katkı ve desteği esirgemeyen annesi ve babasına, sporcumuzu yetiştiren antrenörü Nafiz Çakır’a, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç Bey’e, Tekvando Federasyonu Başkanımız Sayın Metin Şahin’e, milli takım teknik direktörü ve antrenörlerine de ilçemiz adına teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Onların da bu başarı noktasında büyük emek ve payları var. Son günlerde ülke olarak böyle bir başarıya çok ihtiyacımız vardı. Zira, şehit haberleriyle son günlerde içimiz yanıyor. Böylesine sevinçli haberlere toplum olarak da büyük ihtiyacımız oluyor.”

Zeliha Ağrıs’ın babası Hüseyin Ağrıs ise, dünya şampiyonu olan kızının müsabakalarını takip edebilmek için eşiyle birlikte iki gündür uyumadıklarını belirterek, “Televizyon ve internet başında ailece maçlarını izledik, strese girdik, sevindik, üzüldüğümüz dakikalar oldu. Ellerimizin titrediği dakikalar oldu, Mevlamıza çok yalvaldık, çok da dua ettik. Şükürler olsun Mevlam dualarımızı kabul etti. Allah’ım öbür çocuklarımıza da göstersin, sıra Yunus’ta inşallah. İlk defa Beyşehir’de bir dünya şampiyonu sporcu çıkardık. İlk dünya şampiyonluğu da Murat Başkanımın dönemine nasip oldu. Kelimeleri söyleyemiyorum, boğazımda düğümleniyor. Beyşehir’e, vatana, millete herkese hayırlı olsun.” dedi.

“KIZIM BU DEFA BAŞARACAĞIM, DEMİŞTİ”

Ağrıs, daha önce iki kez yenildiği rakibine dünya şampiyonası finalinde yenerek hem rövanşı alan, hem de altın madalyaya uzanan kızının, “Baba bu sefer başaracağım, ne olursa olsun. Üçüncü seferde affetmeyeceğim baba” dediğini de hatırlatarak, “En son final maçı yaptığı kız Rus Tatiana. İki sefer kızım yıkıldı bu rakibine. Rakibi çok güçlü. Ama, bu inancın zaferi. Türk’ün ayak seslerini dünyaya duyurduk. Ay yıldızlı bayrağımızı göklere çektik. Sırada olimpiyatlar var. İlk senesinde dünya şampiyonu oldu, vatandaşlarımızın duasının da bunda büyük katkısı var. Bizlere desteklerini esirgemeyen başkanımızdan tutun, antrenörlerine varıncaya kadar herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“AVRUPA İKİNCİLİĞİ VE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ DE VAR”

Zeliha Ağrıs’ı yetiştiren tekvando antrenörü Nafiz Çakır ise, dünya şampiyonluğunun kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirerek, “Tabi bu çok çalışmanın bir ürünü. Bu arada, bizlere bu salonu kazandıran Mustafa Sarı Bey’in de bu çocukların başarısında çok büyük payı var. Zeliha Ağrıs’ın Avrupa ikinciliği ve üçüncülüğü dereceleri de bulunuyor. Türkiye şampiyonalarını daha saymıyorum, ama yurtdışında uluslararası müsabakalarda 15’e yakın madalyası var. Dünya şampiyonu olarak da bize çok güzel bir hediye verdi. Ailesi, belediye başkanımız, federasyon başkanımız, milli takım antrenörlerimiz ve aklımıza gelmeyen bu konuda destek veren, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Etiketler: / / /