- Sıradışı ve Güncel Beyşehir Haber & Aktüel Sitesi
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

Ve O Çalışmalar Başladı

Ve O Çalışmalar Başladı
  • 20.11.2014

Sazlık alanların oluşturduğu kötü görüntüler tarih oluyor.

Beyşehir Gölü’nün ilçeye kıyısı olan sahil bandında sazlık alanların oluşturduğu kötü görüntüler Beyşehir Belediyesi tarafından ortadan kaldırılıyor.

Geçtiğimiz günlerde sazlık alanların temizleneceğini açıklayan Başkan Özaltun, çalışmaların startını bugün verdi. Beyşehir Gölü’nün İçerişehir sahil şeridinde başlatılan çalışmalar Öğretmenevi karşısında ki sahil şeridine kadar devam edecek.

Çalışmaların başladığı alanda açıklamalarda bulunan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun; “Sazlık alanlar konusunda ciddi anlamda vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler vardı. Bu konu ile ilgili olarak Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden gerekli yasal izinleri alarak bugün çalışmayı başlattık. Sazlık alanlar Beyşehir Gölü’nün o muhteşem turkuaz rengini görmemizi engelliyordu.” dedi.

Çalışmaların şuan için Belediye personeli tarafından balıkçı tekneleri üzerinde yürütüldüğünü anımsatan Başkan Özaltun; “Çalışmalar uzayacak olursa Ankara Gölbaşı’nda sazlıkların temizlenmesi için ileri teknolojiye sahip bir makineyi getirerek devam edebiliriz.” dedi.

Etiketler: