- Sıradışı ve Güncel Beyşehir Haber & Aktüel Sitesi
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

Akparti Kongreye Giderken – 2

Ahmet Haşim
Ahmet Haşim
  • 13.11.2014

23 Kasım’da yapılacak olan Akparti Beyşehir ilçe kongresinde ilk izlenimlerimizi bir önceki yazımda sizlerle paylaşmıştım. (İlk yazıyı okumak için tıklayın)

Aradan geçen birkaç gün içerisinde aslında çok önemli gelişmeler yaşanmadı. Süreç işliyor. Mevcut yönetimin bir hamle yaparak yeniden görev talep etmeye hazırlandığını duydum. Ancak bu çabaların bir netice vereceği kanaatinde değilim. Öyle ki; zaten mevcut ilçe başkanı ve yönetim ile devam edilecek olsaydı bugün adaylıkta ismi geçen hiç kimse ben adayım diye çıkmazdı.

Peki, bu geride kalan sayılı günlerde Akparti İl Teşkilatı ve Genel Merkez hangi adayı atayacak. Herkesin merakla beklediği soru aslında bu. Bu sorunun cevabından ziyade benim gündemimde olan isimden çok aday gösterilecek kişinin bilgisi, birikimi, davaya ne kadar bağlı olduğu, Beyşehir ve bölgenin sorunlarına ne kadar hakim olduğu en önemlisi de ayrıştırmaktan öte birleştirici bir güç olup olamayacağı.

Aslında bu kongrede mevcut başkan ve yönetimine “dur” denmesinde ki ön önemli etkende biraz önce sıraladığım maddelerde en önemli olarak gördüğüm “Birleştirici” olamamasıydı.

İster kabul etsinler, ister etmesinler. Gerçek gün gibi ortada. Maalesef Huğlu dönemi birleştirmekten çok ayrıştıran, barıştırandan çok kavga ettiren, hizmet üretmekten çok demagojilerin ön plana çıktığı bir dönem olarak tarihe geçecek. Öyle ki 2011 yılından bu yana bu söylediğim olumsuz tabloların hemen hepsini gördük. Birde ahbap çavuş ilişkisine dayanan atamalar cabası. Yıllarca davaya inanan, hizmet eden, partinin temelinde tabir yerindeyse amelelik yapan insanlar bertaraf edilerek, işin kaymak yeme noktasında yalakalara verilen tavizleri saymaya lüzum bile görmüyorum. Bu ve buna benzer daha birçok yanlış ve bu yanlışların sonucunda sona eren bir dönem. Bu dönemi iyisi ve kötüsü ile uzun uzun ileride yazacağım.

Şimdi Yeni Türkiye’de yeni ilçe başkanımız inşallah Beyşehir ve bölge insanımızı kucaklayacak bir arkadaşımız olur. Şu son üç yılda yaşadığımız olumsuz tabloları bir daha konuşmayacağımız ve sorunlarımızın bir bir çözüleceği bir dönem olur.