- Sıradışı ve Güncel Beyşehir Haber & Aktüel Sitesi
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

Bir Yastıkda Kırk Yıl

Bir Yastıkda Kırk Yıl
  • 22.10.2014

Beyşehir Belediyesi, toplumsal mesaj verebilecek örnek bir organizasyona imza atarak, evlilikte 40 yılını dolduran çiftler için özel olarak yaptırılan, üzerinde çiftlere ait fotoğrafların bulunduğu “bir yastıkta kırk yıl” yazılı yastıklardan hediye etti.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’de evlilikte 40 yılını tamamlayan 20 çifti bir restoranda verilen yemekte bir araya getirdi. Masalarda karşılıklı olarak oturan çiftlerle yemek yiyip çay içerek muhabbet eden Özaltun, yemeğin ardından bir sürprize imza attı. Özaltun, yanına tek tek çağırdığı çiftlere üzerinde kendi fotoğraflarının bulunduğu “bir yastıkta kırk yıl” yazılı yastıklardan hediye etti. Çiftlere Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kahraman Göksu da birer çiçek uzatırken, çiftler programın ardından birlikte fotoğraf çektirdi daha sonra kendileri için özel olarak Beyşehir Gölü’nde tekne turuna katıldı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, organizasyonla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yeni evlenecek ve evli çiftlere örnek olması için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Beyşehir’de hep ilklere imza atacaklarını, ilkleri yapmanın yollarını arayacaklarını söylediklerini hatırlatan Özaltun, hayata geçirilen projenin geçtiğimiz günlerde yaptığı bir adliye ziyaretinde gündeme geldiğini söyledi. Adliye sarayında boşanmaların arttığı üzerine yapılan konuşmaların ardından böyle bir organizasyonu düşündüklerini belirten Özaltun, “Dolayısıyla, boşanma konuşurken, hep evli olanlar, perde arkasında bırakıldı. Bu evlilikleri uzun soluklu olarak sürdüren kişilerle görüşerek bu sırrı alabilir miyiz diye düşündüğümüzde, 40 yılını doldurmuş çiftlerle birlikte oturalım, konuşalım, onlarla tanışalım, bunun sırrı nerede, neden kaynaklanıyor diye soralım istedik. Kendimize bir limit belirledik. 40 yılını doldurmuş ve üzerindeki çiftlere ulaşmaya çalıştık. Hedefimiz 40 çifte ulaşmaktı. Ama hızlı bir program olduğu için ilk etapta ancak 20 çiftimize ulaşabildik.” dedi.

Yemekte, konuştukları çiftlere 40 yıllık evliliğin sırrını sorduğunu belirten Özaltun, “Bir amcamız ‘hoşgörülü olmak’, diğeri ‘sabırlı olmak’ dedi. Aslında baktığımızda hayat da bundan ibaret. Sabır ve hoşgörü. Gerek evlilikte, gerek iş hayatında olsun, diğer alanlarda da eğer sabır ve hoşgörü varsa mutluluk vardır, gelecek vardır. Tıpkı evlilikte olduğu gibi, evliliğin sırrı da aslında buradan geçiyor. Eğer evlilikte sabır ve hoşgörü varsa, birbirimizi idare etmemiz durumu söz konusu olursa, evlilikte 40 yıllar, 50 yıllar, 60 yıllar görülebiliyor. Aramızda evlilikte 60 yılını dolduran bir çiftimiz de var. Demek ki istenirse oluyor.” diye konuştu.

Evlilikte küçücük şeylerin büyütülerek mahkemelere koşulması halinde bunun kolay bir yol olduğunu vurgulayan Özaltun, önemli olanın zor olanı başarabilmek olduğunu söyledi. Günlük hayatta sürekli gördükleri bir manzaraya dikkat çeken Özaltun, sokaklarda sağda solda gördükleri boşanmış çiftlerin çocuklarının da bakıma muhtaç ve anne baba sevgisinden yoksun olarak yetiştiğini, buna paralel olarak çocuğun geleceğinin biraz daha suça meyilli hale gelebildiğine işaret etti. Evliliklerin geleceğe dönük düşünülmesi halinde uzun soluklu olacağına inandığını kaydeden Özaltun, şöyle devam etti: “İnşallah hep birlikte evliliği hoşgörü, sevgi saygı içerisinde yürütürsek 40 yıllar, 50 yıllar inanın hiç de zor değil. Olmadığı da bugün ortada. Biz Beyşehir’de sosyal projeler yapacağız, dedik. Gençlerimize örnek olması açısından, gerek evlenecek, gerekse evli çiftlere örnek olması bakımından böyle bir yemek organizasyonu yaptık. İnşallah örnek olur diye de dua ediyorum. Burada yemek yiyen bir çiftimizin eşi, ilk defa eşiyle bir restoranda karşılıklı olarak yemek yediğini söyledi, ben de şaşırdım. Bu çift, evlilikte 42 yılını doldurmuş bir çift. İşte burada hem evli çiftlerin bir restoranda karşılıklı olarak yemek yemelerini sağladık, hem de kendilerine birer yastık takdim ettik. Yastıkta şu vardı; eşlerin fotoğrafları ve yastığın üzerinde ‘bir yastıkta 40 yıl’ diye yazıyordu. Dolayısıyla evlerine götürdüklerinde bir kenarda bıraksınlar, geçmişte yaşadıkları 40 yılın bir tatlı anısı olarak saklasınlar istedik. Yemeğimizi yedik, çayımızı içtik, muhabbetimizi ettik. Ardından sırada Beyşehir Gölü üzerinde tekne turu var. Biz Beyşehir nüfusu olan 70 bin 300 hemşehrimizin hizmetkarıyız, hizmetçisiyiz. Onların neşesi, mutluluğu için ne gerekiyorsa yapacağız. İnşallah onların sevinçleriyle sevineceğiz, hüzünleriyle hüzünleneceğiz. Amacımız, gayemiz bu olacak.”

Etiketler: /