- Sıradışı ve Güncel Beyşehir Haber & Aktüel Sitesi
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

DSİ Beyşehir’de Ne İş Yapar

DSİ Beyşehir’de Ne İş Yapar
  • 05.01.2018

Beyşehir Gölünden su almak dışında bir iş yapmayan DSİ’ye vatandaşlar tepki gösteriyor.

Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahası içerisinde olan Beyşehir’de kamuoyu son zamanlarda hep aynı soruyu birbirine soruyor. Devlet Su işlerinin Beyşehir’in çıkarına olan hangi çalışmaları yaptığı ise başka bir aydınlatılmayı ekleyen soru.

Beyşehir Gölü’nden yıllardır su almak dışında hiçbir çalışması olmadığı, gölün korunması ve bakımı ile ilgili de bir çalışma yapılmadığı görüşünü savunan Beyşehirliler; “ Birileri de çıksın bize açıklasın biz sizin için şu işi yapıyoruz” desin diyor.

ÇARŞAMBA KANALI SİZE AİT DEĞİL Mİ?

Beyşehir’i ikiye ayıran BSA, halk arasında ki deyimiyle Çarşamba kanalının sorumluluğu da Devlet Su İşlerine ait. Kanal üzerine bir köprü, ya da kanal içerisinde bir çalışma yapılacaksa kurumdan izinsiz bir şey yapmak söz konusu bile değil. Ancak ne var ki iş temizlik ve bakıma gelince ortalarda DSİ’den kimse görünmüyor.

“BELEDİYEDE OLMASA PİSLİKTEN ÖLECEĞİZ”

Konya ovasına daha iyi su taşıyabilmek adına milyarlarca lira yatırımla yeniden düzenlenen kanal, zaman zaman kirletiliyor. Öyle dönemler oluyor ki pislik içerisinde kalan kanalı, sorumlusu olan DSİ yerine Beyşehir Belediyesi temizliyor. “Beyşehir Belediyesi her ay düzenli olarak temizleme çalışması yapmasa pislikten öleceğiz” diyen vatandaşlar; “madem su alıyorsunuz, Madem kanal sizin, neden o zaman temizlik ve bakımını yapmıyorsunuz” diyor.

Ayrıca Beyşehir Gölünün su seviyesi de vatandaşları kızdıran bir başka konu.

SULAMA DÖNEMİ DIŞINDA DA SU ALIYORLAR

Her fırsatta Beyşehir Gölünden su almakta geri kalmayan hatta mantık dışı bir biçimde sulamaya ihtiyaç olmayan dönemlerde bile su almaya devam eden DSİ, mevzu Beyşehir Gölü’nün korunması ve temizliği olunca ortada gözükmüyor.

DSİ’YE DAVA AÇILDI

Edinilen bilgiye göre son yıllarda Beyşehir Gölü’nden yasal sınırların üzerinde su alımı yapan DSİ Beyşehir Birliği Göl Doğa Çevre Koruma Derneği’nce mahkemeye verildi.

Etiketler: / / / / /