- Sıradışı ve Güncel Beyşehir Haber & Aktüel Sitesi
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

Gölde Kamışlar Yeniden Biçiliyor

Gölde Kamışlar Yeniden Biçiliyor
  • 08.01.2018

Beyşehir Gölü ile sahil şeridini Çin seddi gibi ayıran kötü görüntü tarih oluyor.

Beyşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz son iki yıl içerisinde başlatılan kamış biçme çalışmaları yeniden başladı. Beyşehir tarihinde ilk kez bu kadar kapsamlı temizlik çalışmasının yapıldığı sahilde Beyşehir Gölü ile sahil şeridini Çin seddi gibi ayıran kötü görüntü de tarih oluyor.

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölünü her fırsatta “Konya’nın Denizi” olarak lanse eden Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’un talimatıyla geçtiğimiz yıllarda başlatılan çalışmalara su seviyesinin yükselmesi ile birlikte yeniden başlandı.

İlçe merkezine kıyısı olan bölgelerde kamış temizleme çalışmasının yapıldığının altını çizen Başkan Özaltun; “Hemşehrilerimiz ve Beyşehir’e gelen misafirlerimiz göl kıyısında gezerken bu kötü görüntüyü görmeyecek. Gölümüz ile insanlarımız arasında engel teşkil eden kamışlar temizlenmeye devam edecek. Biz Beyşehir Gölü sahil şeridinin pırıl pırıl olması için çabalıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan çalışmalarla birlikte büyük oranda kamış azalırken, yapılan çalışmalarla birlikte sahil şeridinin tertemiz olması amaçlanıyor. Yapılan çalışmalar vatandaşlar tarafından da büyük beğeni topluyor.

Etiketler: / /