- Sıradışı ve Güncel Beyşehir Haber & Aktüel Sitesi
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

Kanser Dahil Tüm İlaçlar Ücretsiz Olacak

Kanser Dahil Tüm İlaçlar Ücretsiz Olacak
  • 09.11.2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kanser ilacı dahi olsa ücret alınmaması talimatını verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da katıldığı bir hastane açılışında ilaçların ücretsiz olması ile ilgili Sağlık Bakanı’na talimat verdiğini açıkladı. Erdoğan, kanser ilacı dahi olsa ücret alınmaması gerektiğini söylediğini ifade etti.

“ÜCRET ALMAMAMIZ GEREKİR”

Erdoğan konuşmasında “Geçen Başbakanımız ve Sağlık Bakanımızla konuştuk. Dedim ki bakın kesinlikle, kanser dahi, ilaçları nereden gelirse gelsin, bunlardan kesinlikle ücret almamamız gerekir. Biz kalkıp denizi aşacağız, gelip derede boğulacağız. Böyle bir şey olmaz. İnsan hayatı bizim için bu kadar önemli. Hassas olalım, buralarda suistimale fırsat vermeyelim” dedi.

“HASTANELERİN KAPISI İNSANLARIMIZA KAPALI OLMAYACAK”

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

“Yola çıktığımızda, 2003 başında göreve geldiğimde şunu konuştum: Bu işin bedeli olmaz. Hastanelerin kapısı insanlarımıza kapalı olmayacak. Arzu eden özel hastaneler olursa onlarla anlaşma yapalım.

Buna katılan hastaneler oldu, katılmayanlar oldu. Eksikler yok değil. Zaman zaman devletten zaman zaman özel sektörden kaynaklanıyor. Bu hastane Harvard ile işbirliği yapıyor. Bezm-i Alem ve Valide Sultan da farklı bir Amerikan hastanesiyle işbirliği içerisinde.

10 SENEYİ ALIR

Artık vatandaşlarımız bir hastaneden hizmet almak için büyük bedeller ödemek, rehin kalmak zorunda değiller. Tıp fakültelerinde 71 bin gencimiz var. Bu öğrencilerle çok seri açığı kapatmamız lazım. Kaliteye yönelmemiz lazım. Ama bu 10 seneyi alacaktır.

Sağlam girenin hasta çıktığı ülkeden buralara geldik. Hedef, 30 büyükşehrin tamamında, İnşaallah, şehir hastanesi açmak. İstanbul’da iki tane açılması düşünülüyor. 2019’a kadar bütün şehir hastanelerini açmayı planlıyoruz.

GEÇEN BAŞBAKANIMIZ VE SAĞLIK BAKANIMIZLA KONUŞTUK

Geçen Başbakanımız ve Sağlık Bakanımızla konuştuk. Dedim ki bakın kesinlikle, kanser dahi, ilaçları nereden gelirse gelsin, bunlardan kesinlikle ücret almamamız gerekir. Biz kalkıp denizi aşacağız, gelip derede boğulacağız. Böyle bir şey olmaz. İnsan hayatı bizim için bu kadar önemli. Hassas olalım, buralarda suistimale fırsat vermeyelim.

14 YILLIK HAYALİM OLAN ŞEHİR HASTANELERİNİN DEVREYE GİRMESİYLE…

Ülkemizin sağlık turizmi alanında rakiplerine göre çok üstün niteliklere sahip olduğuna inanıyorum. İnşallah 14 yıllık hayalim olan şehir hastanelerimizin devreye girmesiyle özellikle bu konuda çok daha farklı bir seviyeye geleceğiz.

Şu anda şehir hastanelerimizin açılış dönemine de geldik. Yanılmıyorsam önümüzdeki ay birini açıyoruz ve hedef; 30 büyükşehirin tamamında inşallah şehir hastaneleri açmak. Bunlardan iki tane de İstanbul nasibini alacak.”

kırşehir escort bayan

Etiketler: