- Sıradışı ve Güncel Beyşehir Haber & Aktüel Sitesi
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

Konya’nın İlk Skate Parkı Beyşehir’de Tanıtılarak Açıldı

Konya’nın İlk Skate Parkı Beyşehir’de Tanıtılarak Açıldı
  • 04.10.2016

Extrem spor alanı Skate Park, patenci ve bisikletçilerin akrobasi gösterileri ile açıldı.

Beyşehir Belediyesi tarafından ilçe merkezindeki göl kıyısında kurulan extrem spor alanı Skate Park’ta, patenci ve bisikletçilerin akrobasi gösterileri ilgiyle izlendi.

Beyşehir Belediyesi tarafından Vuslat Parkı içerisinde kurulan Skate Park, ilçede yaşayan kaykay ve paten sever gençlerin hizmetine sunuldu. Parkın hizmete girmesi nedeniyle Beyşehir Belediyesi tarafından tanıtım için gerçekleştirilen skateboard gösterisi parkur çevresinde toplanan ailelerin ve gençlerin yoğun ilgisini çekti.

Antalya’dan gösteri amaçlı gelen aralarında Türkiye şampiyonalarında dereceye giren isimlerin de olduğu patencilerden oluşan ekip, parkurdaki rampa iniş ve çıkışlarında zaman zaman taklalar atarak gerçekleştirdikleri akrobasi gösterileriyle izleyenlere adeta nefesleri kesen heyecanlı anlar yaşattı.

Parkurda gösteri bisikleti ve patenleriyle bir süre Beyşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın çaldığı marşlar eşliğinde akrobasi hareketleri yapan ekip, izleyenlere adrenalin içeren dakikalar yaşattı.

Başkan Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, gençlerden gelen talepler üzerine ilçe merkezine Skate Park kurmak için harekete geçtiklerini söyledi. Günümüzde çocukların ve gençlerin de artık farklılık istediklerini belirten Özaltun, bu farklılığı oluşturma adına Konya’nın denizinin kenarına bir extrem spor alanı olan Skate Parkı kurduklarını söyledi. Burada kaykay tutkunu gençlerin paten ve özel bisikletlerle kayıp gösteri yapabileceği bir alanı hizmete sunduklarını anlatan Özaltun, şunları kaydetti:

“Amacımız, çocuklarımızı, gençlerimizi televizyon ve internet başından alarak bu alanlara çekebilmek. Zira, bizim için onlar çok önemli. Biz bugün bu makamlardayız ama, yarın onlar bizim makamlarımızda olacaklar. Dolayısıyla genç kuşağın sağlıklı bir şekilde yetişmesi, eğitim alması bizim için çok önemli. Bu münasebetle İlçe Belediyesi olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz ve bundan sonraki süreçte hem okullarda, hem de farklı noktalarda bu tür sosyal alanları yapmaya devam edeceğiz. Beyşehir’deki Skate Parkın özelliği Konya’nın denizi olan Beyşehir Gölü’nün hemen yanıbaşında olması.  Dolayısıyla bir yapmış olduğumuz her bir projenin Konya’da tek olduğunu iddia ediyoruz. İşte, deniz kenarına tenis kortu yaptık, vatandaşlarımızın hizmetine açtık, badminton da aynı şekilde.  Bugün yine aynı şekilde Konya’nın denizinin kenarında yine Beyşehir’in yanısıra, Konya, Türkiye ve dünyanın farklı noktalarından ilçemize gelen çocuklarımızın kaykay yaparak vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturduk. İfade edilenlere göre, Konya’da böyle bir pisti kuran tek ilçe Belediyesiyiz. Hedefimiz şu; bizim çocuklarımıza, gençlerimize daha farklı alanlar, sosyal alanlar oluşturmamız gerekiyor. Çünkü, görüyorsunuz arkamızda gösterileri izlemeye gelen çocuklarımız da çok mutlular. Onların bu mutluluğu bizleri de mutlu ediyor.”

Öte yandan açılan skate park, Konya’nın ilk skate parkı olma özelliğini taşıyor.

Etiketler: