- Sıradışı ve Güncel Beyşehir Haber & Aktüel Sitesi
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

Kurucuova’da Büyük Baş Hayvan Hırsızlığı

Kurucuova’da Büyük Baş Hayvan Hırsızlığı
  • 02.06.2017

Yaylada otlayan büyükbaş hayvanın çalınması bir vatandaşın dikkati sayesinde önlendi.

Edinilen bilgiye göre, büyükbaş hayvanların otlatıldığı Kurucuova mahallesindeki araziye gelen içerisinde 2 şahsın olduğu bir minibüse hayvanlardan birinin bindirildiğini gören bir mahalle sakini durumu Jandarma ekiplerine haber verdi.

VE OPERASYON BAŞLIYOR…

Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı asayiş ekipleri, ihbar üzerine kısa sürede olay mahalline geldi. Yeşildağ ile Kurucuova mahalleleri arasında şüphelilerin kaçabileceği değerlendirilen yol güzergâhlarında jandarma ekipleri tedbir alırken, diğer bir ekip ise aracı takip etmeye başladı.

HAYVANI ARAÇTAN ATMIŞLAR

Jandarma tarafından takip edildiklerini fark ederek orman yolunda sarp araziye giren minibüsteki şahıslar, bir süre sonra ağırlaşan yol şartları nedeniyle yola devam edemeyince yakalanacaklarını anlayarak çaldıkları ineği araçtan aşağıya attı. Bir müddet daha ilerledikten sonra yolun sona ermesi ile aracı terk eden zanlılar yaya olarak kaçmaya başladı. Şüpheliler, gecenin karanlığından da istifade ederek kayıplara karıştı.

AKÜ KUTUPBAŞLARI VE KONTAK SÖKÜLMÜŞ

Ormanlık alanda takip ettikleri 63 AB 262 plakalı minibüsü ağaçlar arasında terk edilmiş vaziyette bulan jandarma ekipleri, yaptıkları incelemede aracın akü kutup başlarının söküldüğünü, kontak anahtarının götürüldüğünü belirledi. Jandarma olay yeri inceleme ekipleri de hırsızlık amacıyla koltuklarının söküldüğü belirlenen minibüste şüphelilere ait delil ve parmak izi bulabilmek için çalışma yaptı.

ŞÜPHELİLER TESPİT EDİLDİ

Aracın çalıntı olup olmadığının belirlenmesi için çalışma yürüten jandarma ekipleri, kısa sürede şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürerken, araçtan atılan ineğin ise sahibine teslim edildiği öğrenildi.

Etiketler: