- Sıradışı ve Güncel Beyşehir Haber & Aktüel Sitesi
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

Medeniyet Okulu Projesi Tüm Şehri Saracak

Medeniyet Okulu Projesi Tüm Şehri Saracak
  • 16.10.2014

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’daki çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde toplumun tüm kesimlerine değerler eğitimini anlatmayı amaçlayan “Medeniyet Okulu” projesini başlattı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, projenin insanların değerlerine sahip çıkması ve değerleriyle geleceğe yürümesi için katkıda bulanacağını belirterek, “Konya, maneviyat erlerinin, değerlerine sahip çıkmaya çalışan insanların şehridir. Bu çalışmanın yaygın bir şekilde Konya’dan başlıyor olması hem Konya’mıza yakışmaktadır, hem de anlamlıdır” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya’daki çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştireceği “Medeniyet Okulu” projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi’nde düzenlenen ve Senai Demirci’nin sunduğu toplantı, Medeniyet Okulu projesi için yapılan müziğin öğrenciler tarafından seslendirilmesi ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı M. Sami Küçüktığlı’nın projeyi tanıtan sunumuyla başladı. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Büyükşehir Belediyesi’nin Konya’nın kültürel faaliyetleriyle herkesi kucaklayan Medeniyet Okulu projesinin çok önemli olduğunu belirterek işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, toplumun her kesimine doğrudan yapılacak bir hizmetin takdiminde olduklarını vurgulayarak, projenin insanların değerlerine sahip çıkması ve değerleriyle geleceğe yürümesi için katkıda bulanacağını dile getirdi. Konya’nın şehircilik geçmişi ile medeniyetin anlamını idrak edebilecek bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Konya bazen Belde-i Muhayyere diye anılır. Konya, büyüklerimizin, maneviyat erlerinin, değerlerine sahip çıkmaya çalışan insanların şehridir. Bu yönüyle bu çalışmanın yaygın bir şekilde Konya’dan başlıyor olması hem Konya’mıza yakışmaktadır, hem de anlamlıdır. Bu, Yeni Büyükşehir Yasası çerçevesinde 31 ilçemizde, tüm mahallelerimizde, 800’den fazla okulumuzda, sokaklarımızda, caddelerimizde, kıraathanelerde ve diğer mekanlarda uygulanacak yaygınlıkta bir projedir. İnsanımızın tamamına ulaşmayı hedeflemektedir. Aynı zamanda sürekliliği olan bir projedir. Tüm öğrencilerimize ve tüm insanımıza aynı anda ulaşmaya çalışan etkinlikler de yapılacaktır. Bu da medeniyetimize ve değerlerimize yakışan bir bakış açısını oluşturmaktadır” dedi. Türkiye’de 21. yüzyılda tüm yeryüzüne kendi medeniyet ışıklarını ulaştırabilecek çalışmaların son dönemlerde yapıldığını vurgulayan Başkan Akyürek, bunun devlet-millet kucaklaşmasıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, değer ve bilgi üreten tüm insanlarla birlikte yapıldığını dile getirdi. Konya’da bu çalışmalara paydaşlık eden 40’ten fazla kuruluş olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, katkı yapan herkese teşekkür ederek, Medeniyet Okulu Değerler Eğitimi Projesi’nin Konya ve tüm ülke için hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile katkı sağlayan kurum ve kuruluşların yöneticileri Medeniyet Okulu protokolünü imzaladı. Toplantıya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Mustafa Şahin, İl Müftüsü Ali Akpınar, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Borsası Başkanı M. Uğur Kaleli, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan, Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ile gazeteciler ve yazarlar katıldı.

Medeniyet Okulu projesi kapsamında belirlenen ahlak temeli esaslı 32 temel değer 4 yıl boyunca başta öğrenciler olmak üzere toplumun tüm kesimleriyle paylaşılacak. Proje kapsamında Mesnevi’den hikayelerin bulunduğu 400 bin adet dergi ve kitap dağıtılacak. Milli Eğitim ile ortaklaşa hem öğretmenler hem de veliler için eğitim seminerleri gerçekleştirilecek. 100 okulda 100 kütüphane çalışması yapılacak. Çanakkale ve Beyşehir’de kamplar düzenlenerek bu kamplarda gençlerin değerlerle buluşması sağlanırken şiir, münazara, kompozisyon, resim, bilgi, maket yapımı gibi alanlarda farklı yarışmalar düzenlenecek.

Etiketler: / /