- Sıradışı ve Güncel Beyşehir Haber & Aktüel Sitesi
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

Özgecan’ın Durumu ve Beyşehir

Erhan Eşref Demirel
Erhan Eşref Demirel
  • 16.02.2015

Mersin’in Tarsus ilçesinde meydana gelen bu acı olay karşısında insan ne söyleyeceğini bilmiyor. Pırlanta gibi bir genç kız, gözü dönmüş cani tarafından önce tecavüz edilmek isteniyor. İsteğini elde edemeyince öldürüyor, tırnak aralarında kan ve et parçaları tespit edilir diyerek ellerini bileklerinden kesiyor ve cesedi tanınamaz hale getirmek amacıyla benzinle yakmaya çalışıyor. Gerçekten kan dondurucu… Gerçekten büyük vahşet.

Allah mekanını cennet etsin. Ailesine ve yakınlarına sabırlar versin, cennette kavuştursun.

Özgecan’ın fotoğraflarını ve videolarını tek tek inceledim. Aynı şekilde annesinin ve babasının açıklamalarını ve özellikle katillerin ifadelerini…

ÖZGECAN ASLAN
Henüz daha gençliğinin baharında 20 yaşında pırlanta gibi, temiz, eli-yüzü nurlu bir üniversite öğrencisi.

ÖZGECAN’IN ANNESİ SONGÜL ASLAN
Özgecan’ı “eline, beline, diline sahip çık” şeklinde nasihatle büyüten Anadolu kadını.

ÖZGECAN’IN BABASI MEHMET ASLAN
Ma’un Suresi’nin, Ali İmran Suresi’nin 103. ayetini ve Asr Suresini okunmasını tavsiye eden, dünyanın barışa ve sevgiye ihtiyacı olduğu vurgusunu yapan, bu vahim olaylar karşısında adaletten asla şaşılmaması gerektiğini anlatan asil duruşlu bir baba.

KATİLLER ve KATİLİN KATİL BABASI
Masum bir genç kızın namusuna göz diken ve babasıyla bir olup bu güzelim kızın canına şeytanın bile aklına gelmeyecek metotlarla kıyan alçak sürüleri.

Görüyorsunuz, bir yanda asil duruşlu ne dediğini ve ne yapması gerektiğini bilen bir baba ve bu babanın yetiştirdiği güzel bir kız; bir yanda ise namussuz, alçak bir katil ve bu katil ile işbirliği yapan sorumsuz baba.

VE BEYŞEHİR…

Özgecan’ın ölümü bana Beyşehir’de buna benzer bir olayı hatırlattı. 2005 yılında 17 yaşındaki lise öğrencisi tecavüz edilip öldürüldükten sonra üzerine benzin dökülerek yakılmış ve 14 metre derinliğinde bir su kuyusuna atılmıştı. Haber duyulur duyulmaz tüm Beyşehir adeta şok yaşamıştı. Böylesine mütevazı bir yaşam süren Beyşehir’de bu vahşet nasıl vuku bulabiliyordu. Herkes bu sorunun cevabını arıyordu.

Aslında cevap çok basit. Allah, dünyanın geçiciliğinde bir oyun ve oyalanma ile kendini kaybetmiş, yönünü manadan dönerek sadece maddeye ayıran insanlıktan en büyük nimetini; sevgiyi almış. Özgecan’ın babasının dediği gibi dünyanın barışa ve sevgiye ihtiyacı var. Ve keşke insanlar çok geç olmadan bu eksikliği görseler ve anlayabilseler.

Allah’tan duamız ne Esra Akdemir’ler ne de Özgecan Aslanlar sevgisizliğe, vahşete maruz kalsın. Ne insanlar acı çeksin, herkes mutlu olsun, huzurlu olsun.