- Sıradışı ve Güncel Beyşehir Haber & Aktüel Sitesi
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

Sağlık Çalışanlarından Şiddete Tepki

Sağlık Çalışanlarından Şiddete Tepki
  • 25.02.2015

112 ambulansının sürücüsüne yönelik uygulanan şiddet, sağlık çalışanlarını bezdirdi.

Beyşehir’de, sağlık çalışanları dün vakıaya çıkan bir 112 ambulansının sürücüsüne yönelik olarak hasta yakınları tarafından yapıldığı iddia edilen, fiziki şiddet olayına sağlık çalışanları tepki göstererek protesto etti.

Beyşehir Devlet Hastanesi önünde Sağlık Sen Beyşehir İlçe Başkanı Talip Akbulut, Sedikanın Hastane Temsilcisi Muzaffer Yapıcı ve sağlık çalışanları ile bir araya gelen Sağlık Sen Konya İl Başkan Yardımcısı Mesut Can, yaptığı açıklamada, sendika olarak şiddeti kesinlikle kabul etmediklerini belirterek, “Daha dün ilçemizde 112 ekibine hunharca saldırılmış ve bir arkadaşımız yaralanmıştır.” dedi.

Bugüne kadar özelde sağlıkta şiddet genelde ise toplumsal şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların ötelenmesi ile yarın başka illerde başka bir doktor, hemşire, sağlık çalışanının da mağdur olmasına neden olacağını savunan Can, “Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin daha iyi sağlık hizmeti vermek adına zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin hizmet veren, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez. Sağlık Sen olarak her an ölümle burun buruna gelen, hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddete maruz kalarak bir yandan da hayatlarını kaybetme riskiyle görev yapan tüm sağlık çalışanları adına son derece endişeliyiz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi Sağlık Bakanlığı bu konuya proje ve kampanyanın sosyal ortakları ile birlikte daha fazla eğilmelidir. Bundan sonra yaşanacak bu olayların önüne geçilmesi için önlem ve uygulamalar acil olarak hayata geçirilmelidir Toplumsal şiddetin boyutlarının yansıması olarak sağlık alanında ortaya çıkan bu tür menfur olaylar için gerekli yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Ülke insanımız için 7 gün 24 saat kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarımıza uygulanan şiddeti halkımızın da tasvip etmediği muhakkaktır. Su olayları gerçekleştiren sağlıksız zihniyetlere karşı ülke insanımız da tepkisini ortaya koymalıdır.” dedi.

Etiketler: / /