- Sıradışı ve Güncel Beyşehir Haber & Aktüel Sitesi
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

Süleyman Şenol 3. Sıradan Aday Gösterildi

Süleyman Şenol 3. Sıradan Aday Gösterildi
  • 08.04.2015

MHP Konya Milletvekili aday adayı olan hemşerimiz Süleyman Şenol, 3. sırada kendine yer buldu.
25. dönem milletvekilliği için MHP’den aday adayı olan eczacı Süleyman Şenol, MHP Genel Merkezi tarafından 3. sıradan Konya Milletvekili aday gösterildi.

Beyşehir’de tanınan bir sima ve siyasetçi olan ve bir önceki yerel seçimlerde yine MHP’den ilçe belediye başkanlığına aday olan ancak kazanamayan Şenol’un 3. sıradan aday gösterilmesi ve bununla birlikte 4. sıraya Ereğli eski belediye başkanı Hüseyin Obrukçu’nun konulması, MHP’nin 2 milletvekili çıkardığı Konya’da birçok dengeyi değiştireceğe benziyor.

PEKİ, SÜLEYMAN ŞENOL KİMDİR?

Eğitimi…

1960 Beyşehir/KONYA doğumlu. İlk, orta, lise eğitimini Beyşehir’de tamamladı.

1983 yılında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu.

1984 yılında eczanesini faaliyete geçirdi.

1985 yılında askerlik görevini kısa dönem olarak tamamladı.

Serbest eczacılık faaliyetini sürdürürken Optisyenlik Eğitimi alarak optisyenlik (gözlükçülük) hakkını kazandı.

Eczacılık Akademisi’nin düzenlediği mesleki içi eğitim programlarına katılarak Klinik Eczacılık alanında donanım kazandı.

Ticari yaşamı…

Halen kendisi ve eşine ait iki eczanesi Eczacılık, Optik, Kozmetik bakım ve Medikal alanında faaliyet göstermektedir.

1992 yılında Beyşehir’de Akaryakıt İstasyonu aldı, bu alanda da aktif faaliyet göstererek bölgesinde ilklere imza attı.

2000’li yılların başından bu yana Türkiye genelinde ve yabancı akaryakıt istasyonları içerisinde üstün hizmet kategorisinde defalarca 1. ,2. ve 3.lük gibi dereceler aldı.

1996 yılında Uluslararası ticarete başladı. İtalya, Fransa, Çin, Kore, Hong Kong’dan Optik ürünler ürettirerek yurt içinde pazarlama metodu ile satış ağı kurdu. Yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılarak sektöründe kısa sürede ilerleme gösterdi. Özgün markalar oluşturdu. Hükümetin yerli sanayiyi koruma amaçlı ithalat kısıtlamaları uygulamaları başlayınca marka haklarını devretti.

Sosyal Faaliyetleri…

Beyşehir Lisesi, Gazi İ.O, Beyşehir İmam Hatip lisesi, Ali Rıza Celepoğlu İ.O’da dernek yöneticiliği yaptı. Bu okulların sobadan kalorifere geçişi, Bilgisayar laboratuvarı tesisi, ek bina yapımına önderlik ederek vatandaşlardan toplanan bağışlar ile yapımına katkı sağladı.

Beyşehir’e Anadolu Lisesi kazandırmak için dernek kuruluşunu örgütledi, vatandaştan toplanan paralar ve bizzat topladığı kurban derileri ile Beyşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği arsa üzerine Anadolu Lisesi’nin inşaatını başlatanlar arasında oldu. (Devamını hayırsever hemşerimiz Sayın Ali Akkanat tamlamıştır.)

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Meslek yüksekokuluna yeni bölümler kazandırmak amacıyla hâsıl olan bina ihtiyacını karşılamak için Okul derneğinde aktif görev alarak bizzat vatandaşlardan topladıkları gelir ile arsa alıp, bina yapımını başlatmaya katkı yaptı.

Tarihi Eşrefoğlu Cami’mizin Vakıflar İl Müdürlüğünce onarımı ve bakımı tamamlanınca güvenliğinin sağlanması amacıyla kamera sistemi kurulması, ilkel olan ses sisteminin yenilenmesi ve tabandaki parçalı serme halıların yerine tek çeşit halı ile döşenmesi için bir heyet oluşturup, vatandaşımızdan bağış toplayarak anılan hizmetlerin hayata geçmesine önderlik etti.

Beyşehir Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfında halk temsilcisi olarak görev yaptı.

Beyşehir ilçe hıfsısıhha kurulunda görev yaptı.

Beyşehir Kızılay Derneği, Beyşehir Devlet Hastanesi Derneği, Beyşehir Turizm Derneği vb. derneklerde çalıştı.

Meslek örgütünde Konya Ecza odası Beyşehir bölgesi eczacıları temsilciliği yaptı.

Konya Eczacıları Odası seçimlerinde Oda haysiyet divanına seçilerek görev yaptı.

Beyşehir Vakfını kurdu. Şahsi mülkünü bağışlayarak o dönemde aktif görev yapan kaymakam, belediye başkanı, oda, dernek ve kooperatif başkanlarını bir araya getirerek Beyşehir ve bölgesinin eğitim, sağlık, sanayi, zirai, turizm, üniversite gibi çeşitli sorun ve ihtiyaçlarını karşılamak, bölge dışında yaşayan hemşerilerimizin arasında yardımlaşma ve dayanışmayı temin için çalışacak vakfı kurdu. Halen bu vakfın başkanlığını yürütmektedir.

Milli kültür ve tarihimizin önemli eserlerinden Eşrefoğlu Süleyman Bey Camii ve Külliyesi hakkında yapılan doktora çalışmasını kitap haline getirerek ölümsüzleştirdi.

Siyasi Faaliyetleri…

Siyasi yaşamı; mesleki yaşamında sıcak ve özverili tavrı, bölgesindeki hemen tüm toplumsal faaliyetlerin içinde olması, toplumsal ihtiyaçların karşılanmasında aktif rol üslenmesi, toplumun değerlerine uygun yaşama sahip olması, ailesinin bölgesinin en tanınan ve saygın ailelerinden olması, mesleği gereği insanlarla yakınlık kurabilme ve kendini gösterebilme şansına sahip olması gibi öncül sebepler sayesinde 1994 yılında Refah Partisi’nin adaylık teklifi ile filizlenmeye başladı.

İçsel düşüncesi siyaset yapmak yerine sosyal ve kültürel sorumluluk alanlarında çalışmak olduğu için teklife nezaketle mazeret üretti. Ancak bölge halkının beklentisinin giderek artması ile yerel siyasetçilerin de Süleyman Şenol’a ilgisini artırdı.

1999 yılında bölgemiz yaşlılarının babası Ahmet Şenol’a baskısı aktif siyasete başlamasına vesile oldu. Hiç parti tecrübesi ve hiçbir partiye üyeliği olmamışken DYP’den milletvekili aday adayı oldu.

Bu dönemde Konya DYP listesinden 11. sıradan milletvekili adayı oldu.

2002 yılında DYP İlçe Başkanlığı’na görevlendirildi.

2004 de DYP den Beyşehir Belediye Başkanı adayı oldu. Seçimlerde % 28 oy aldı. Ak Partinin ardından 2. olarak seçimi tamamladı.

2007’de DP Konya Milletvekili aday listesinde 3. sıra adayı olarak seçime girdi.

1999 yılından bu güne kadar partilerin ilçe, il teşkilatları ve genel merkezleri bazında hemen tüm partilerden birlikte siyaset ve adaylık için ısrarlı teklifleri aldı. Ancak siyasete DYP ‘de başladığı için tekliflere ve ülkemizde değişen siyasi dengelere rağmen fırsatçı yaklaşmayıp, siyasi çizgide kırıklık olmaması için DP siyasi ömrünü bitirene kadar, bu partide kaldı.

2002 ile 2007 arası dönemde DYP/DP de Büyük kongre delegeliği yaptı.

2009 yılında kurulan Türkiye Partisi’nde Merkez Disiplin Kurulu Üyesi olarak çalıştı.

2014 Mahalli Seçiminde MHP Beyşehir Belediye Başkan adayı olarak seçime katıldı, aldığı %46,5’lik yüksek oy oranına rağmen %1,5’lik bir fark ile seçimi kaybetti

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri için MHP Konya 3. sıra Milletvekili adayı oldu.

Medeni Hali…

Evli,2 kız 1 erkek evladı vardır.

1985 doğumlu kızı Miraç Sezgi Tuna Diş hekimidir. Evlidir. Pedodontoloji (Çocuk Diş Hekimliği) alanında doktora yapmaktadır.

1988 doğumlu kızı İklima Şenol Yüksek Mimar’dır.Ünlü bir özel proje firmasında çalışmaktadır. Bekârdır.

1996 doğumlu oğlu Muhammed Kerem Şenol ODTÜ G.Vakfı Kolleji 12.sınıf öğrencisidir.

Etiketler: