- Sıradışı ve Güncel Beyşehir Haber & Aktüel Sitesi
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

Yer Altı Çöp Konteynır Sistemi Yaygınlaşıyor

Yer Altı Çöp Konteynır Sistemi Yaygınlaşıyor
  • 02.12.2014

Toki’de başarılı sonuç elde edilen yer altı çöp konteynır sistemi yaygınlaşacak.

Beyşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen yer altı çöp konteynırı uygulamasında, pilot bölge olarak seçilen Toki’de başarılı sonuç elde edilince uygulamanın diğer mahallelerde de uygulanacağı öğrenildi.

Özel bir raylı sistemle çalışan çöp konteynırları görüntü kirliliğini ortadan kaldırırken, kötü kokuların da önüne geçilmesinde önemli bir etken oluşturuyor.

BELEDİYE SİSTEMİ KENDİSİ ÜRETECEK

Beyşehir Belediyesi uygulamaya koyduğu yer altı çöp konteynırlarının çalışmasını sağlayan raylı sistemi ve bu sistemin en önemli aksamı olan hidroliğini kendisi üretme kararı aldı. Belediye bünyesinde görev yapan mühendislerden oluşan proje ekibine talimat veren Başkan Özaltun ileri teknoloji gerektiren yedek parçaların dışındaki tüm ekipmanların Beyşehir Belediyesi tarafından üretileceğini ifade etti. Kolları sıvayan Beyşehir Belediyesi Makine İkmal ve Bakım bölümü her mahalleye yer altı çöp konteynırı için seri üretime geçti.

MALİYETİ 3 KAT AŞAĞI ÇEKECEKLER

Göreve geldikleri günden itibaren “tasarruf edeceğiz, alırken kazanacağız, kendi potansiyelimizi kullanarak Beyşehir Belediyesini ekonomik külfetin altına sokmayacağız” şeklinde açıklamalarda bulunan Başkan Özaltun, özel şirketlerde ki yöneticilik yapmasının avantajlarını Belediye için de kullanıyor. Yer altı çöp konteynırlarının piyasa da ki değeri 3000 TL civarındayken, Beyşehir Belediyesi kendi imkânları ile aynı sistemin maliyetini 900 TL’ye kadar düşürdü. Böylece hem ekonomik olarak tasarruf sağlanırken, hem de ihtiyaca göre kaliteli ve ekonomik olarak sistem üretilecek.

Etiketler: